1 Mayıs 2012 Salı

5149'a İnat Meşale - Konfeti El Ele Hep Beraber Tribüne...



5149 lakaplı  kanun sayesinde meşalenin,stadı bırakın çevresinde yakılması bile yasaklandı. Rulo konfetilerin atılması da aynı şekilde stadlarda ki yasaklar arasında.Tribüncüyseniz konfeti ve meşale vazgeçilmezlerdendir. Günümüz yasaları özellikle 5149 spor alanlarında meşale yakanlar için ciddi yaptırımlar getirse de halen fırsat buldukça yakılır meşale.Konfeti ilk olarak sahalarda toplu olarak atılmasının bir ritüle dönüşmesi tam olarak 1961 yılında arjantin 2. futbol liginde oynanan quilmes - banfield maçında atılmasıyla başlamış vegünümüze kadar geldi.(!)

Meşalenin yarattığı görsel şöleni tribünde başka hiçbir şey vermiyor.Bu işi adam gibi yapabilen, meşaleleri sahaya atmayarak tehlike yaratmayan taraftarlar meşale yasağı yüzünden hep mağdur edildi, hala da devam ediyor bu yasak.

Yasakçı zihniyete,tribünden gelmeyen anlayışsız yöneticilere,Şansallara, Ermanlara inat :“Meşale olmayan tribün yavandır. Onlarcasını,yüzlercesini yakacaksın ki galibiyetin tadı çıksın, sahada yazılan destanın tacı takılsın. Unutmayın ki yasaklar çiğnenmek için vardır.“

Meşale ve konfeti tekrardan stad'lara girsin..Zaten ülkemiz taraftarlarının nec nijmegen taraftarından farkı kalmadı...

YAKMAK ÖZGÜRLÜKTÜR... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder