24 Haziran 2012 Pazar

ESKİŞEHİRSPOR'LU OLMAK..


Türkiye'de Eskişehirspor'u tutmak İstanbul hegomanyalığına karşı 3 seçenek arasından 4.yü seçmek gibidir..Başarıya değil arma'ya sevdalanmaktır.Siyah ve Kırmızı renge tutulmaktır.Eskişehirspor'lu olmak herkes gibi olmak değil,kendin olmaktır..İstanbul takımlarını tutanların küçümsemelerine,yanlı basının görmezden gelmerine rağmen 'ESKİŞEHİRSPOR'luyum diyebilmektir.Eskişehirspor'lu olmak  3.lig maçında 20.000 kişi takımını desteklemek...Eskişehirspor'lu olmak takım kaybetse de her maçına gitmek, sahadan 6 gol yiyip çıkarken bile gözler dolu halde takımının için kısık sesinle tezahürat yapmaya devam etmektir.. Eskişehirspor'lu olmak Sevilla zaferini yaşamış büyüklerin dudaklarından dökülen o günleri anlatan sözlerle zaman yolculuğuna çıkmaktır.Eskişehirspor'lu olmak başını öne eğmeden,dimdik maç izlemektir..

Eskişehirspor'u sevmek icin bir başarısını beklemezsin.Yalnızca seversin, öylesine ve karsiliksiz. ister yensin ister yenilsin. "saglik olsun esesim saglik olsun" der gecersin.Eğer doğduğun yada yaşadığın toprakların takımını tutuyorsan aşkın hakkını veriyorsun demektir. Parasızlık başarısızlık mutsuzluk içinde yinede terk etmezsin sevdiğini..
Gol kaçınca küfür etmessin, daha da çok bağırırsın "eseses gol,gol,gol" diye.ligden düşersin ama sevdandan vazgeçmezsin, sen o renklere aşıksın çünkü, lige değil...işte böyledir ESKİŞEHİRSPOR sevdası... 
Eskişehirspor'u tutmak direnmektir. ne pahasına olursa olsun desteklemek, güzel günlere inanmak, asla vazgeçmemek, umut etmektir.. Aşktır ..

"yine çarpıştırsak kelimeleri 
aşk yenildi hayal kimle beraber 
aşk gibi düşüyor kümeleri de 
şu benim efsanem es ki eski eskişehirsporum 
es be birader 

ben ondan öğrendim 
düşe kalka amatör kümede aşkla gezmeyi 
eskişehir vefa maçlarını görseniz 
vefalı olurdunuz eskişehir'e karşı 
nerde vefa eskişehir düşüyor 
ellerim dönüyor 
alkış üşüyor"

Haydar Ergülen'in kaleminden...

 47.Yılın kutlu olsun Efsane..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder